Bruk knappen under for å sende en link til denne siden til en venn.

Forsiden arrow Undervisning arrow Vinter
Vinter
Sideoversikt
Vinter
- Friluftsliv
- Røroskulda


 FRILUFTSLIV

Norge er fortsatt en skinasjon – men kanskje ikke på samme måte som for bare en generasjon siden.
Færre barn og unge driver tradisjonelt vinterfriluftsliv. I dag er det alpinski og snøbrett som dominerer. Det er bra det er stor aktivitet i alpinbakken, men det vil være trist dersom kommende generasjoner verken vil eller kan gå på ski.
Vinterfriluftsliv er en del av den norske kulturarven, og skolen har som på mange områder, et ansvar også her. En uke på vinterleirskole kan være en viktig del i dette arbeidet. Med to ansatte lærere har Storwartz leirskole muligheter til å lage opplegg i samsvar med elevenes skiferdigheter. Det er viktig for de med liten erfaring å oppdage at skigåing ikke nødvendigvis betyr å gå langt og fort. 

Rørosvidda er et av stedene i Norge med lang stabil vinter. Slakt, kupert terreng, gjør at det er generell liten rasfare her. Et godt utbygd løypenett gjør at man kan gå milevis i preparerte spor. Men det er nok å ta av for de som ønsker å gå utenfor løypene. Den offisielle kulderekorden på Røros stammer fra 13 januar 1914. Da ble det registrert minus 50,3 grader. Det er hva rørosingene kaller "stillongsvær".